Ügyfélszolgálat: +36 20 939-2035 Nyitvatartás: H-Cs: 08:00-16:30, P: 08:00-14:00, hétvégén zárva

2022
Dec
20

Szabadság miatt ZÁRVA!

2022. december 22. – 2023. január 2.-ig ZÁRVA tartunk! Első munkanap: 2023. január 2. A szabadság alatt rendszerünk fogadja a rendeléseket, de gyártásuk 2023. január 2.-án kezdődik.

2020
Jun
22

Szabadság miatt ZÁRVA!

2022. december 22. – 2023. január 2.-ig ZÁRVA tartunk! Első munkanap: 2023. január 2. A szabadság alatt rendszerünk fogadja a rendeléseket, de gyártásuk 2023. január 2.-án kezdődik.

2020
Feb
09

Névjegykártya készítés gyorsan

Névjegykártya készítés gyorsan! Akciónk keretében felár nélkül, akár azonnal elkészítjük névjegykártyáidat. Telefonálj! Segítünk! Kattints ide a részletekért!

2020
Feb
09

Bélyegző készítés gyorsan

Bélyegző készítés gyorsan! Akciónk keretében felár nélkül, akár azonnal elkészítjük bélyegződet. Telefonálj! Segítünk! Kattints ide a részletekért!

2019
Sep
05

Ha csak a bélyegzőgumi cseréje érdekel…

„Bélyegzőgumi” azaz nyomólap cseréje akkor lehetséges, ha a bélyegzőház még kifogástalanul működik, de a bélyegzőnkre új szöveget szeretnénk, vagy a meglévő szöveget megtartjuk, de szeretnénk tisztább, élesebb körvonalú nyomatot.

Sokan telefonálnak hozzánk azzal a határozott szándékkal, hogy ők bizony csak egy új bélyegzőgumit szeretnének, gyorsan vágjuk ki és ők már futnak is tovább. Ilyenkor mi udvariasan megkérjük őket, hogy ha lehetséges, hozzák magukkal azt az akár régebbi bélyegzőházat is, amiben az új nyomólapot használni szeretnék. Vajon miért kérjük mi ezt?

Bár sokkal kedvezőbb árú csak a bélyegzőgumi cseréje, pár dologra mindenképp érdemes figyelni:

  1. A bélyegzőház legyen működőképes. Ha repedt, törött, a mozgó alkatrészek megkoptak, nyikorogó hangot ad esetleg akad, akkor hiába készíttetünk új bélyegzőgumit, a nyomat továbbra is csúnya lehet.
  2. A tintapárna ne legyen benyomódva. Ha a tintapárnába az eredeti szöveg már nagyon belenyomódott, akkor hiába készítünk új bélyegzőgumit, akár ugyanazzal akár másik szöveggel, az nem tudja egyenletesen felvenni a tintát és a nyomat megint csak csúnya lesz.
  3. Az új bélyegzőgumi felhelyezése előtt mindenképpen maradéktalanul el kell távolítani a régi gumit és annak ragasztóját. Ha nem teljesen sima felületre ragasztjuk (lehetőleg szivacsos 2oldalú ragasztóval) az új bélyegzőgumit, akkor a nyomat egyenetlen lesz.

Milyen a megfelelő tintapárna?

Itt érdemes bélyegzőgumi cseréjében gondolkodni: egy megfelelő, nem túl mélyen benyomódott tintapárna

Az első fotón látszik egy még megfelelő tintapárna. Ha ennél mélyebb a lenyomat, akkor rosszul veszi fel a tintát az új gumilap.

Ilyen állapotú tintapárna esetén felesleges a bélyegzőgumi cseréje

A második egy régi, már elhasznált tintapárna fotója. A párna a fotón ki is száradt már, aminek eredménye a felpöndörödött szél. Ilyen esetben hiába tintázunk újra, a párna már elvesztette rugalmasságát, és a lenyomat nem lesz megfelelő. Ebben az esetben mindenképpen kérjünk a bélyegzőházunknak megfelelő új tintapárát is.

Ha ennyi mindenre kell figyelni, miért éri meg mégis csak a bélyegzőgumi / nyomólap cseréje?

Természetesen az ára miatt. 2200 Ft/db áron már elérhető üzletünkben a bélyegzőgumi gyártás, amit akár futárral is elküldhetünk önnek, nem kell bejönnie irodánkba, ha nincsen rá lehetősége.

2019
May
27

Stancolás – eszik-e vagy isszák?

Hogyan készül az egyedi forma?

„Stancolás : Stancolásnak azt a folyamatot nevezzük, amikor olyan nyomdai terméket állítunk elő, melynek nem négy, egymásra merőleges oldala van.”

Kötészeti Kisokos 1.rész

Ha a kívánt formát nem tudjuk klasszikus „vágógéppel” (karos, ipari stb) egyenes vonalak mentén kivágni, akkor azt úgy tudjuk előállítani, hogy az előre megnyomtatott papírból egy speciális fém késekből álló szerszámmal (stanc-szerszám) formára vágjuk az anyagot, pont úgy, ahogy nagymama otthon a mézeskalács tésztából a csengőt, fenyőfát és csillagot szaggatja. A mi stancszerszámunk is pont ilyen, csak jóval nagyobb és élesebb. A sok „sütiforma” egy nagy fa keretbe van rögzítve, és egyszerre mozgatható.

A stancolás bonyolult nyomóformákat is igényelhet. Itt egy névjegydoboz szerszáma  a dobozzal.
A stancolás bonyolult nyomóformákat is igényelhet. Itt egy névjegydoboz szerszáma a dobozzal.

Mit tud még a stancolás?

“Stancolás segítségével tehát szinte bármilyen forma kivágható a papírból. Íveltre vagy lyukasra is formálható az alapanyag. Legyen szó wobblerekről, kártyanaptárakról, mappákról, attrapokról, belógókról, dobozokról, a stancolás felhasználási területe végtelen. Ezzel a vágótechnológiával még a hajtáskönnyítő bígelés és a tépéskönnyítő perforálás is könnyedén megvalósítható.

Stancolás - a szerszám és a késztermék. Biegelés és stancolás egy formával.
A szerszám és a késztermék. Biegelés és stancolás egy formával.

Stancológépen a stancszerszámhoz hasonló eszközzel bígelni és perforálni is lehet.
Bígelés során lekerekített élű késeket használunk, így tökéletes hajtási vonalak érhetők el. Többek között például dobozok készítésekor alkalmazzuk, ahol szabálytalan alakzat kivágása mentén, a hajtási vonalaknál kell megtörni a papírt.
Perforálás esetén szaggatott kést alkalmazunk. Néhány ponton kihagyjuk a vágást, így könnyen letéphetővé válik a termék egy része. Gyakran használt megoldás például belépők gyártása során, így könnyen eltávolíthatóvá válik a belépő egy darabja a jegy lekezelésekor.” (ez a remek leírás innen származik)

Miért drága ez az eljárás?

A stanc szerszámot mindig az adott termékhez kell elkészíteni, a megrendelő ígényeinek megfelelően. Ez a szerszám így csak az adott forma kivágására képes. A szerszám készítése során vékony, hajlítható késekből álló, speciális falemezbe rögzített formát készítünk, amely a stancoló gépbe helyezve nagy nyomóerővel végzi el a kivágó-bígelő-perforáló műveletet. A stanc szerszámot csak az első gyártáskor kell megfizetni, utángyártáskor a nyomda tudja használni az első gyártáshoz készített stanckést. Létezik természetesen digitális eljárás is, de a megtérülése mindenképpen a gyártandó mennyisétől függ. Tehát új forma = új szerszám = plusz költség. Meglévő forma = nincs plusz költség.

Egy nyomda működése során rengeteg stancolt terméket állít elő. Ezért ha pl. egyedi formájú névjegykártyát, kilincs-infót, dossziét

Meglévő szerszám kilincs-infó stancolásához
Meglévő szerszám kilincs-infó stancolásához

akarunk rendelni, érdemes megkérdezni, hogy milyen stanc szerszámokkal rendelkeznek előző gyártásokból.

A grafika természetesen saját termékünknek megfelelően változhat, ha ez nem érinti a formát, nem is kell új szerszám, és máris megspóroltuk a szerszámköltség költségét.

Nagy példányszámú munkáknál lehetőség nyílik arra, hogy a nyomtatás és a stancolás egy menetben történjen. Időt és pénzt takarítva meg ezzel a megrendelőnek. Ezt INLINE stancolásnak nevezik.

Digitális stancolás és marás

A digitális stancolás hasonló előnyökkel bír a formakivágás területén, mint a digitális nyomtatás a nyomdatechnikában. Akár mintagyártásnál, vagy alacsony példányszámú rendeléseknél ideális megoldást kínál, mivel ennél a technológiánál nem szükséges stanc szerszámot készíteni, így a költségek összességében alacsonyabbak, maga a gyártás folyamata rugalmasabb és kevesebb kockázattal jár. Nagyobb mennyiségek gyártása esetén azonban mindenképpen a stancszerszám készítése jelent megoldást, hiszen ezres tételszámnál már a szerszám 1 db-ra jutó ktg-e is elhanyagolható tényező.

Érdeklődőbbeknek szeretném a következő vázlatot mellékelni, amivel a Paperfox lepett meg minket eredetileg:

A stancolás elvi vázlata

A stancolás eszköze és a szerszám részei
A stancolás eszöze és elvi váza
  1. Felső nyomólap
  2. Szerszámtest
  3. Stanclénia
  4. Kilökő gumi
  5. Stancolandó anyag
  6. Biegelő lénia
  7. Biegelő ellenforma
  8. Vágólap
  9. Alsó nyomólap
  • A felső (1) és az alsó (9) nyomólap a stancgép igen merev sík felületei melyek a stancoláshoz szükséges erőt biztosítják.
  • A szerszámtest (2) többnyire fából (rétegelt lemez) készül és fűrészeléssel vagy lézerrel vágják bele a stancléniák (3) megvezetéséhez szükséges formát. A szerszámtest készülhet plexi-ből, ekkor az átlátszó szerszám a nyomaton a mintához pozícionálható.
  • A stanclénia (1) egy olyan acélszalag, melynek egyik éle edzett és ki van élezve. Ennek ellenére ez a lemezcsík egy egyszerű készi szerkezet vagy hajlítóautómata segítségével a kívánt formára hajlítható. A bevagdosott élű stanclénia (perforáló lénia) perforálásra használható, míg a lekerekített élű biegelő léniával (6) biegelhetünk.
  • A kilökőgumi (4) a kivágott alakzat szerszámba ragadását akadályozza meg. Lehet bármilyen szivacsos anyag, pl. Polyfoam vagy igényesebb esetben habgumi.
  • Biegelő ellenformával (7) a biegelés minősége jobb és így vékonyabb papírok is biegelhetőek. A vastagabb, kompresszibilis kartonok, a hullámpapír akár biegelő ellenforma nélkül is biegelhetőek.
  • A stancolandó ív lehet papír, karton, hullámpapír, bőr vagy egyéb íves anyag.
  • A gyakorlatban az alsó nyomólapot (9) valamilyen acél vagy műanyag vágólappal (8) fedik be és így védik azt a stanclénia élétől.

A következő lépés?

Ennyi információ után biztosan megvan már a saját formád, ami csak Rád vagy csak te cégedre jellemő. Nosza, rendeld meg tőlünk itt a pizzaszelet alakú névjegyedet, a fog alakú fogászati kuponodat, vagy a repülő alakú jegyzettömbjeidet, amivel a szállítmányozási céged ügyfeleit leped meg! Ha ötleteid megvalósításához tervezési segítségre is szükséged van, ezeken az elérketőségeken állunk rendelkezésedre: elérhetőségért ide klikkelj!

2018
Nov
12

A jó kártyanaptár mindig a jövő évi!

Igen, jól olvasta, a jó kártyanaptár, (főleg az év második felében) tessék figyelni….mindig a jövő évi! A tavalyi senkit sem érdekel (kivétel a gyűjtőket, természetesen) az idei már megvan, a jövő évi az, aminek még megörül az, aki kapja.

Megrendelném, mire figyeljek?

  1. Saját arculat! Az én vállalkozásom legyen rajta, ne egy internetről letöltött általános fotó, ne az ellenfél instagramjáról származó kép, és ne egy cuki cica (kivéve ha cica-cégem van). Ha egy bármilyen, csak az iparágra jellemző fotó kerül fel, patika esetében pl.: egy kehely egy kígyóval, akkor nem a saját cégemet reklámozom, csupán rendeltem egy patika kártyanaptárt. Ellenben, ha egyedit helyezek az előlapra, mondjuk a patikust az üzlet legkeresettebb saját gyógyszertári kenőcsével, máris „sajátpatika” kártyanaptáram lesz.

  2. Intenzív színek. Egy halovány fotó nem ígér minőségi vállalkozást.

  3. Fóliázás. Fóliázás. Fóliázás

    A fólia teszi tartóssá és nem hagyja elkoszolódni. A fényes felület növeli a minőség érzetét és a párás levegőt is jobban elviseli a papír. Van azonban olyan eset, amikor akár egy matt fekete design is kifejező lehet. De ezzel csak csínján. Bővebben itt és itt!

  4. Minőségi papír. Igen, ezt még 2018-ban is újra ki kell emelni. A kártyanaptárat minimum egy évig használjuk. 300 g kartonnál vékonyabb papírra semmi esetben sem nyomtatunk!

  5. Ezentúl természetesen, olcsó és gyorsan átvehető legyen. A Névjegybolt -ban kártyanaptárát az előoldali grafika jóváhagyásától számított 3 munkanapon belül legyártjuk.

Ha mindezekre figyelt, ide kattintva rendelheti meg kártyanaptárát!

A jó kártyanaptár: intenzív színek és fóliázás!

Mikor rendeljem meg a jövő évi kártyanaptáramat?

Október-november a legalkalmasabb időszak. Miért nem 3 munkanappal azelőtt, ahogy el szeretném kezdeni teríteni? Mert decemberben már esélyes, hogy más cég kártyanaptárába szeretett bele az ügyfél, és a nyomdák is ünnepelnek karácsonykor…a nyomdák ügyfelei is mind decemberben rendelnek meg még pár tételt, hogy biztosan elkészüljön még idén. Ha nem szeretné azt hallani, hogy erre a naptári évre, már nem tudunk kártyanaptár rendelést felvenni, semmiképp se hagyja decemberre a megrendelést!

És persze júniusban is rendelhetünk, akkor adott évit, mert addigra ügyfelek már nagy eséllyel elvesztették idei kártyanaptáraikat, és örömmel fogadnak nyaralás előtt egy újat.

Jövő évi kártyanaptár rendelésekor gondoljuk végig a következőket is:

Tervezünk-e arculatváltást jövőre a cégben? Változnak-e a céges adataink a közeljövőben? Nem biztos, hogy megvan a tökéletes fotónk? Ha bármelyikre is igen a válasz, rendelés után mentsük el mi is a grafikákat, hogy egy telefonszám, weblap, logó vagy e-mail cím változás esetén egy gombnyomással rendelhessük meg az új, aktualizált kártyanaptárat is.

Jó kártyanaptár design: Egyedi előoldal. Csak saját vállalkozásra jellemző

További képeik facebook és instagram oldalainkon találhatóak.

Minek a cégemnek kártyanaptár?

Amiért bónuszkártya, söralátét, szóróajándék vagy névjegykártya is kell! Hogy emlékezzenek ránk! Valamint ezt hordja édesanyád is évtizedek óta a kistáskájában vagy a pénztárcájában, a nagymama gyűjti is őket, az Y és Z generáció pedig értékeli, amikor nincs wifi, powerbank, vagy töltőpont.

Ha érdekel részletesebben a kártyanaptár története, olvasgathatsz itt is:

2018
Sep
21

Bélyegző készítés azonnal! Pecsét nélkül nem érvényes?

Gyakran kérdezik ügyfeleink, miért olyan fontos sokaknak a „ bélyegző készítés azonnal ”? Hát pecsét nélkül nem érvényes?

A válasz egyszerű: nem a pecsét a kötelező, csupán a tartalma! De a forma mindegy.

Magyarországon a legtöbb ember meg van róla győződve, hogy csak a pecséttel, bélyegzővel ellátott iratok a hitelesek, és bélyegzőt használni minden vállalkozás számára kötelező. De ez nem így van!

Magyarországon nincsen olyan törvény, rendelet, vagy határozat, ami azt írná elő, hogy egy vállalkozás számára kötelező volna a bélyegzőhasználat. Az viszont előírás, hogy hivatalos iratokon a cégek a következő adataikat kötelezően feltüntessék: a cégnév, székhely, adószám.

Akkor minek egyáltalán bélyegző? Kukába a pecsétekkel? Dehogy!
Nem véletlenül találták ki és használják a pecséteket vagy pecsétnyomókat már évezredek óta. Hiszen mindannyian tapasztaltuk: A lustaság fél egészség! Ha olyan hivatalos iratot kell aláírni a cég nevében, aminek szövegezésében nem szerepelnek a fenti kötelező elemek, tehát cégnév, székhely, adószám, akkor azt egy jól irányzott karlendítéssel elegánsan odapecsételhetjük. Vagy akár kézzel is odakanyaríthatjuk, ha ezt a cég hivatalos aláírási címpéldánya vagy az aláírásminta megengedi. Erről részletesebben itt olvashattok a Holló Ügyvédi Irodának köszönhetően.
Egyszóval bár nem kötelező a bélyegző használata, mégis gyakran előfordulhat, hogy azonnal szükség van rá. Ilyenkor ütik be sokan a keresőbe a

„ bélyegző készítés gyorsan ”, „ bélyegző egy órán belül ” vagy „ bélyegző készítés azonnal ”

kifejezéseket. Így már érhető is, mire ez a nagy sietség….

az idő pénz - bélyegző készítés azonnal

Time is money – bélyegző készítés azonnal

Ha tehát Te is, kedves olvasó, abba a helyzetbe kerülnél, hogy azonnal bélyegzőre volna szükséged, kattints az alábbi linkre, kérj időpontot és rendeld meg új bélyegződet a Nevjegybolt.hu oldalán!

Hogyan készül azonnal az a bélyegző? Mennyi időbe is kerül a bélyegző készítés azonnal?

Cégek weboldalain és hirdetésein olvasni 5-15 perces, 1 órás, 1 napos elkészítési időket is. Valójában a bélyegző szöveglemezének metszése, gravírozása nem tart 5 percnél tovább. Pont elkészül a kedvenc kávénk. Amíg a gumilap a bélyegzőházba beragasztásra kerül, addig pedig el sem fogy a kávénk.

Egy gyakorlott szakembernek pedig a pecsétre kerülő szöveg megszerkesztése jóval rövidebb ideig tart, mint a kész bélyegzőnk áfás számlájának elkészítése.

2018
Aug
28

Matt fólia – a matt fekete design kulcsa (2.rész)

Matt fólia –  A matt fekete dizájn delíriuma 2. rész

Előző blogbejegyzésünkbemár írtunk arról, mit sugall a matt fekete (minőséget kompromisszumok nélkül és belső értékeket, mentesen minden hivalkodástól) valamint az ebből adódó veszélyekről. Most elárulunk pár rejtett buktatót és lehetséges megoldásait is, tesszük ezt legutóbbi „matt fekete megrendelésünk”, a Castellum Hotel Hollókő nyomdai anyagai kapcsán. Avagy miért barátunk a matt fólia?  (ide kattintva több fotó)

Matt fólia – a matt fekete design kulcsa

Fekete felületekre matt fólia dukál!

Az első részben már említett értékrendnek: „ minőségi termék /szolgáltatás” a megrendelő megfelelt, tehát emiatt nem kellett aggódnunk. A speciális adottságok: egy 4 csillagos vidéki wellness szálloda étterme, mely nagy hangsúlyt fektet a palóc hagyományok ápolására és a nemzetközi reformkonyha mai elváráraira is. Emellett igényli a fiatalos, minőségi és mai megjelenést.

Finomítani kellett tehát a matt fekete megjelenésen. A korábbi bejegyzésben említett hatások:

  • a matt fekete rideg profizmusa
  • ultramaszkulin
  • kompromisszumok nélküli
  • ultramodern

nem tükrözték pontosan a szolgáltatást. Lágyítani az összhatást több módon lehet.

  1. kísérőszínekkel
  2. anyagválasztással
  3. felületkezeléssel

Színek-alapszínek-kísérőszínek:

Sokan a fekete termékeknél azzal a kéréssel fordulnak hozzánk, hogy fekete papírra nyomtassunk fehérrel…Elsőre logikusan is hangzik. Ám, ha az otthoni nyomtatónkra gondolunk, abban vajmi kevés fehér tintapatront találunk. Egy digitális nyomda esetében is ugyanaz a helyzet. Nincsen fehér tintánk.

TIPP: Ha valaki ragaszkodik a fekete papíron fehérrel történő megjelenéshez, akkor azt szitázással kell megoldani, ami ugye nem az az árkategória és időben sem ugyanaz. Természetesen más hatású is. Nem jobb vagy rosszabb, egyszerűen más. El kell döntenie a megrendelőnek, melyiket választja. Tegyük fel, hogy a megrendelő a szerintem élesebb körvonalakat adó fehér felületre fekete nyomtatást választja.(Teljesen beborítja a fekete festék a papírt, csak a betűk helyét hagyja fehéren) Ekkor (az otthon próbálkozóknak) a következőkre kell figyelni:

TIPP :nyomtatásban a CMYK (cián, magenta, sárga, fekete) színtéreben ebből a 4 alapszínből állítjuk elő az összes színt. A feketét 2 módon lehet megjeleníteni: 100% fekete és a másik három 0% VAGY C:60% M:60% Y:40% K:100% beállításokkal. Utóbbi sokkal szebb, fedettebb, mélyfekete árnyalatot eredményez, de csak nagy felületen alkalmazható. Például betűknél NEM jó, ott a C:0% M:0% Y:0% K: 100% a helyes, mert ha a vékony betűk 4 színből állnak össze nagyobb az “elcsúszás” esélye vagyis a 4 „alapszín” nem illeszkedne tökéletesen. Kilóg pl a sárga és ilyenkor a fekete betűnek sárga “árnyéka” lesz.

Lágyítás kísérőszínekkel:

a fekete markáns, mindent uraló megjelenése egy fiatalos, lendületes gasztronómiai tér esetén talán túlzás lenne, mindenképpen igényel harmonikus kísérőszíneket.

TIPP: A Castellum Hotel Hollókő kreatívja a fekete-fehér-bronzos/aranyos kombinációt választotta. Ez mindenképp lágyabb és az aranyló színeknek köszönhetően a hagyománytisztelő felfogásuknak is megfelelő.

Matt fólia + Lágyítás kísérőszínekkel

Matt fólia – fekete-fehér-bronzos/aranyos szín kombinációval

Anyagválasztás:

Vastag, vékony, kreatív vagy fényes? A papírválasztás döntő fontosságú. Hagyományosan a vastag (nehéz) kreatív papírt tartják minőséginek. Ám ezzel vigyázni kell! Van olyan kreatív papír, amin csak a szitanyomás lehetséges. Minél kevésbé sima a papír felülete, annál nehezebben tapadnak meg rajta a digitális nyomtató festék szemcséi.

TIPP: Célszerű olyan simaságú kreatív papírt választani, amin még tökéletes a digitális nyomtatás minősége, de már vastagabb, bordázottabb így kellemesebb tapintású. A Castellum Hotel étlapján is ez utóbbi megoldást alkalmaztuk. A kellemes tapintásnál el is érkeztünk a következő buktatóhoz: az ujjlenyomatok….

Felületkezelés:

A fekete szín kiemeli a hibákat. Az utolsó apró, pici eltérés is üvöltő hibává alakul, ha fekete háttér elé helyezzük. Ezért követeli meg a fekete szín a tökéletes gondosságot. És a matt fóliázást. Bármilyen fekete felületen azonnal meglátszik a por, a vízcsepp nyoma, a kopás, az ujjlenyomat, a lehelet is. Ahogyan a metál fekete autófényezés úgy a fekete papír is érzékeny …mindenre. Ezért ajánlott (mit ajánlott, kötelező!) fóliázni. Lehet fényes vagy matt fóliával. A fólián nem tapad meg (annyira) az ujjnyom, a por. A fényes fólia ragyogó!..és tükröződő..és gyakran olvashatatlan, ha vékony grafikát tartalmaz. A megrendelő legnagyobb igyekezetére is visszaüthet. És hát a fényes fólia, nem minden esetben elegáns. A matt fekete azt sugallja: „Nem kell a külcsín! Önmagában értékes vagyok!” Hát nem kell az extra fény…

TIPP: Fekete felületekre matt fólia dukál! Mert óvja a felszínt, nem tükröződik, nem vonzza a port és a zsírt, nem ellensége a vakunak… ez utóbbi pedig a szelfi és insta-korszakban, megfizethetetlen…

att fólia - nem vonzza a port és a zsírt, nem ellensége a vakunak

Matt fólia – Mert óvja a felszínt, nem tükröződik

2018
Aug
16

A matt fekete dizájn delíriuma (1.rész)

A matt fekete őrült nagy divat. Kell ez az én cégemnek is? Tényleg mindennek jól áll? Belevághatok én is? Rövid útbaigazítás a matt fekete delíriumában.

Nyomdai termékek esetén is gyakran kérdezik tőlünk: a matt fekete dizájn tényleg mindennek jól áll?

Gyorsan válaszolunk is: nem. Nincsen olyan szín, anyag, minőség, felület vagy divat, ami minden terméknek jól áll. A “matte black” az utóbbi évek friss és felkapott színe, de messze nem áll jól mindennek. Miért jött be a matt fekete a köztudatba? Szükség volt egy új színre, minőségre, ami a fiatalos luxust testesíti meg, nem hivalkodó módon. A matt fekete dizájn elegáns, minőséget sugall, rendelkezik azzal a magabiztossággal, hogy mindenféle csillogó bevonat, strassz, flitter, csillám és felesleges glam nélkül is ragyogó. Hogy nincs szüksége külső figyelemfelkeltésre, látványos színekre, hivalkodó formákra, a matt fekete színbe csomagolt termék ezek nélkül is magas minőségű. A 2010-es évek végi minimalista de luxusimádó trendjeibe kiválóan belesimul.

Veszélyeket rejt azonban átgondolás nélkül mindenhol alkalmazni. Egy luxusautó matt feketébe bújtatva azt testesíti meg: „Nézz rám! Nézd a FORMÁT, nézd a TELJESÍTMÉNYT! Tökéletes vagyok, makulátlan. Nincsen szükségem gyöngyházfényre. Így is ragyogó vagyok!” És egy matt feketére fújt sportautónak ezt el is hisszük.

Tökéletes vagyok, makulátlan. Nincsen szükségem gyöngyházfényre. Így is ragyogó vagyok!

„Nézz rám! Nézd a FORMÁT, nézd a TELJESÍTMÉNYT!”

Matt feketébe burkolhatunk még luxus karórákat, felső-kategóriás mobiltelefonokat, megbízható bukó sisakokat, tökéletes zenei élményt nyújtó fülhallgatót. Mindezekhez megfelelő, mert azt sugallja: „Nem kell a külcsín! Megbízhatsz bennem!” A matt fekete profizmust sugall és ultramaszkulin. Az ilyen termékekhez tökéletes.

„Nem kell a külcsín! Megbízhatsz bennem!”

A “matteblack” profizmust sugall és ultramaszkulin.

Vajon miért próbálják mégis körömlakkhoz, rúzshoz, fagylalthoz társítani? Puszta trendkövetés? Talán. Mindenesetre jobb átgondolni, mielőtt azon kapjuk magunkat, hogy egy matt fekete babakocsit szeretnénk eladni…a matt fekete nem illik mindenhez.

mattfekete nevjegybolt.hu-blog.

Vajon miért próbálják mégis körömlakkhoz, rúzshoz, fagylalthoz társítani? Puszta trendkövetés?

Akkor most félnem kell a matt feketétől? Dehogy! Csak tisztában kell lennünk azzal, mit sugall. Ahogy a nőiességet jelképező vagy kisgyermekekhez kötődő tárgyakhoz sem a legjobb választás a éjfekete dizájn a túlzott erőteljessége miatt, úgy az olcsó, gyenge minőségű tárgyak sem tűnnek majd fel jobb színben csak azért, mert matt feketére fóliázzuk őket. Egy rossz minőségű árú matt feketében csak egy unalmas csomagolású, rossz minőségű árú lesz…

Mire figyeljünk, ha imádjuk a matt fekete dizájnt, minőségi a termékünk / szolgáltatásunk és most azonnal matt feketére akarjuk cserélni nyomdai anyagainkat? Kétrészes blogbejegyzésük következő posztjában ezt fogjuk bemutatni a Castellum Hotel Hollókő étterme számára készített új nyomdai anyagok kapcsán.

Addig is álljon itt egy jó példa:

minőségi a termékünk / szolgáltatásunk és most azonnal matt feketére akarjuk cserélni nyomdai anyagainkat?

Mire figyeljünk, ha imádjuk a “matteblack” dizájnt?