Ügyfélszolgálat: +36 20 939-2035 Nyitvatartás: H-Cs: 08:00-16:30, P: 08:00-14:00, hétvégén zárva

2018
Sep
21

Bélyegző készítés azonnal! Pecsét nélkül nem érvényes?

Gyakran kérdezik ügyfeleink, miért olyan fontos sokaknak a „ bélyegző készítés azonnal ”? Hát pecsét nélkül nem érvényes?

A válasz egyszerű: nem a pecsét a kötelező, csupán a tartalma! De a forma mindegy.

Magyarországon a legtöbb ember meg van róla győződve, hogy csak a pecséttel, bélyegzővel ellátott iratok a hitelesek, és bélyegzőt használni minden vállalkozás számára kötelező. De ez nem így van!

Magyarországon nincsen olyan törvény, rendelet, vagy határozat, ami azt írná elő, hogy egy vállalkozás számára kötelező volna a bélyegzőhasználat. Az viszont előírás, hogy hivatalos iratokon a cégek a következő adataikat kötelezően feltüntessék: a cégnév, székhely, adószám.

Akkor minek egyáltalán bélyegző? Kukába a pecsétekkel? Dehogy!
Nem véletlenül találták ki és használják a pecséteket vagy pecsétnyomókat már évezredek óta. Hiszen mindannyian tapasztaltuk: A lustaság fél egészség! Ha olyan hivatalos iratot kell aláírni a cég nevében, aminek szövegezésében nem szerepelnek a fenti kötelező elemek, tehát cégnév, székhely, adószám, akkor azt egy jól irányzott karlendítéssel elegánsan odapecsételhetjük. Vagy akár kézzel is odakanyaríthatjuk, ha ezt a cég hivatalos aláírási címpéldánya vagy az aláírásminta megengedi. Erről részletesebben itt olvashattok a Holló Ügyvédi Irodának köszönhetően.
Egyszóval bár nem kötelező a bélyegző használata, mégis gyakran előfordulhat, hogy azonnal szükség van rá. Ilyenkor ütik be sokan a keresőbe a

„ bélyegző készítés gyorsan ”, „ bélyegző egy órán belül ” vagy „ bélyegző készítés azonnal ”

kifejezéseket. Így már érhető is, mire ez a nagy sietség….
az idő pénz - bélyegző készítés azonnal

Time is money – bélyegző készítés azonnal

Ha tehát Te is, kedves olvasó, abba a helyzetbe kerülnél, hogy azonnal bélyegzőre volna szükséged, kattints az alábbi linkre, kérj időpontot és rendeld meg új bélyegződet a Nevjegybolt.hu oldalán!

Hogyan készül azonnal az a bélyegző? Mennyi időbe is kerül a bélyegző készítés azonnal?

Cégek weboldalain és hirdetésein olvasni 5-15 perces, 1 órás, 1 napos elkészítési időket is. Valójában a bélyegző szöveglemezének metszése, gravírozása nem tart 5 percnél tovább. Pont elkészül a kedvenc kávénk. Amíg a gumilap a bélyegzőházba beragasztásra kerül, addig pedig el sem fogy a kávénk.

Egy gyakorlott szakembernek pedig a pecsétre kerülő szöveg megszerkesztése jóval rövidebb ideig tart, mint a kész bélyegzőnk áfás számlájának elkészítése.