Ügyfélszolgálat: +36 20 939-2035 Nyitvatartás: H-Cs: 08:00-16:30, P: 08:00-14:00, hétvégén zárva

2018
Jul
23

Irodabarát panna-cotta mikróban elkészítve

lime-os, nyári panna-cotta zselé, irodabarát elkészítéssel

panna-cotta mikróban elkészítve

Lime-os nyári panna-cotta zselé? Az irodában? Mikrózva?

Nomdánkban is meleg van, a gépek mellett is jólesik időnként egy kis frissítő, hűs nyalánkság: a lime-os nyári panna-cotta zselé! Ez a receptünk igazán munkahely-barát, egyszerű elkészítésű, csak egy micro kell hozzá!

Hozzávalók:

  • 250g macarpone
  • 150ml tejszín
  • 100ml tej
  • vaníliás cukor/vanília aroma/ vaníliarúd kikapat belseje
  • 20g zselatinpor (hidegen készíthető nem jó)
  • édesítőszer (vagy cukor csak abban az esetben, ha valaki feltétlenül ragaszkodik hozzá)
  • lime 1-2 db

Elkészítés:

Ha van kéznél robotgép vagy habverő dolgozhatunk azzal is, de iroda-barát módon elkészítve egy kézi habverő vagy villa is megteszi.

A mascarponét a tejszínnel lazára átkeverjük és beledolgozzuk a vaníliát és esetleg a cukrot, ha valaki kívánná. Bátrabbak itt hozzáadhatják 1-2 lime levét is. Ha nem ismerjük vendégeink/munkatársaink ízlését inkább maradjunk ½ lime levénél és szilárdulás és a kész panna-cotta zselé lehűtése után kínáljuk mellé a lime levét, hogy mindeni saját ízlésének megfelelően locsolhassa meg édességét.

Az 1dl tejbe keverjük el a porzselatint (a lapzselatin mikrós elkészítéshez nem ideális és a főzős nélküli zselék sem alkalmasak ehhez a recepthez) és 20-30 másodperces időkre állítva tegyük be a mikróba melegedni. 20-30 másodpercenként kivesszük, átkeverjük. Kb 2 perc alatt fog úgy felmelegedni, hogy elkezd erősen besűrűsödni. A zselatinnal besűrített tejet hozzáadjuk a tejszínes mascarpone krémhez és erőteljesen elkeverjük. Hófehér, habos állagú krémet kapunk. 50-100ml térfogatú szilikonformákba öntjük (mi a fotókhoz szilikon muffin formákat használtunk) és hűtőben jól lehűtjük. 30-60 perc alatt – zselatinfajtától függően – teljesen megszilárdul. Ha elkészült, tányérra borítjuk, lime-lével meglocsoljuk és már fogyaszhatjuk is.

Figyelem!

A főnöknek mindenképpen tegyünk félre egyet!

panna-cotta zselé lime-osan

névjegykártyatartó panna-cotta

A fotókon szerepelő panna-cotta zseléínkben fóliázott névjegykártyáinkat látjátok. Ha nincs kéznél a saját névjegykártyátok, az édesség anélkül is finom, de ha szeretnétek ti is egyet, ide kattintva megtervezhetitek és megrendelhetitek, vagy foglalhattok időpontot egy személyes konzultációra, tervezésre!

panna-cotta mikróban gránátalma magokkal

panna-cotta zselé gránátalma magokkal

További fotókat instagram oldalunkon ide kattintva találhattok!